İhtiyaç duyduğumuz yerlerin başında hiç şüphesiz teras ve balkonlar gelmektedir. Fakat biz bu teras veya balkonların kullanımına ne zaman başlasak ya alt kattaki komşumuz tavanıma su akıntısı oluyor diye şikayete gelir yada dubleks dairemiz var ise kendi odamızın tavanına su damlamaya başlar. Özellikle kış günlerinde yağmur yağdığında ya da kar yağdığında bu sorunlarla daha sık karşılaşmaktayız.
Bunun başlıca sebepleri ya teras izolasyonu iyi değildir ki bu teras izolasyonunu ülkemizde tam manasıyla yapan ve yaptığı teras izolasyonuna garanti veren firma sayısı çok çok azdır yada teraslardan giden yağmurluk pimaşlarının içinde su birikip beklemesiyle oluşmaktadır.
Öncelikle teras yada çatı izolasyonu yaparken dört aşamalı izolasyon yöntemi vardır bu izolasyonun yapılma metodu şöyledir; öncelikle izolasyon yapacağımız teras yada balkon daha önce işlem görmüş ise zemini ve fayansları komple kaldırıp şap denilen beton tablaya kadar inilmelidir. Teras üzerinde bulunan bina yada balkon yağmur giderleri (pimaş borular) ek yerlerine contaları konulup silikon sürüp montaj yapılarak komple yenilenmelidir. Daha sonra teras zemine bir kat çift bileşen sürme izolasyon karışımı sürülmelidir. İzolasyon sürülme işlemi bittikten sonra dört ile altı saat üzerine basılmamak kaydıyla kurumaya bırakılmalıdır.
Bu işlemden sonra terasta su kaçağının bir daha oluşmaması için meyil hesabı %5 yapılarak 3 cm geçmeyecek şekilde şap atılmalıdır. 1 gün kurumaya bırakılan şap işleminden sonra ters basınç izolasyonu uygulanarak her dört saatte bir olmak şartıyla teras izolasyon (çift bileşen ) malzemesi her bir katman yatay ve dikey olacak şekilde sürülmelidir. Bu işlem bittikten sonra teras zemin izolasyon işlemi bitip fayans yapılacak konuma gelmiştir. Teraslarda çatılarda yada balkonlarda kullanılacak fayans seçimi daire içerisindeki banyo fayanslarından farklıdır buna dikkat edilmelidir. Dış bölümde kalan fayans ve kalebodurlar yazın güneşe kışın ise ayaza maruz kaldığından üretici fayans firmalarının kataloglarında teras fayansı ayrı olarak bulunmaktadır. Fayansa başlamadan önce yapıştırma olarak adlandırdığımız kalekim sürülerek fayans işlemine başlanıp bitirebilir.
Fayans işi bittikten sonra fayans araları güzelce temizlenerek silikonlu derz kullanmak şartı ile iyice fayans aralarına yedirerek işlem tamamlanır. Piyasada çift bileşen teras izolasyon malzemesi olarak satılan yüzlerce ürün vardır. Bu ürünlere çok itibar edilmemelidir yada teras izolasyonu yapan usta veya firmanın referansları ve vereceği garanti taahhüt çok önemlidir verilen garanti söz ile değil yazılı belge ile olmalıdır. Teras izolasyon işi gerçekten çok önemli bir iştir, acemi kişilerin eline bırakılmamalıdır.
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili problemleri gönderin cevaplayalım!
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili teklif almak için bize yazın!
Telefon numaranızı bırakın en kısa sürede geri dönüş yapalım!