Bulunduğumuz her ortamın ev olsun, iş yeri olsun ve ofis olsun hiç fark etmez musluk armatürü en çok kullanılan unsurlar arasında yer almaktadır. Doğal olarak bu kadar fazla bir şekilde kullanılan muslukların temizlenmesi de hijyen açısından oldukça önemlidir…
Bu içerikte musluk armatür temizliği nasıl yapılır, taharet musluğu nasıl temizlenir, bataryadaki kireçlenme nasıl giderilir, lavabo musluğunun filtresi nasıl temizlenir, musluklarda filtre bakımı ve bataryalarda salmastra nasıl değişir ve musluk göbeği nasıl tamir edilir sizler için açıklıyoruz.
Musluk armatürü çeşitli alanlarda kullanılabilmektedir. Tuvaletler, sifonlar, banyolar ve mutfaklarda kullanılmaktadır. Armatürlerin günlük temizliği bol su ve sabun ile yapılmalıdır. Musluk armatür temizliği ve Taharet musluğu temizliği deterjan, asit, asitli su, tuz ruhu, çamaşır suyu, kezzap, sirke, kireç sökücüler, toz temizleyiciler, yer ve duvar temizleyiciler ile asla yapılmamalıdır. Bu temizlik maddelerinin armatürlerde kullanılması ciddi sağlık sorunlarının baş göstermesine neden olabilmektedir. Çünkü bu maddelerin kullanılması sonucunda buharlaşma meydana gelecek ve armatür içinin erimesi tehlikeli olabilecektir.
Batarya nasıl parlatılır? Batarya temizleme ve parlatma işlemlerinde asla kimyasal maddeler kullanılmamalıdır. Bunun yerine doğal yöntemlere başvurulması daha başarılı ve sağlıklı sonuçların alınmasına olanak tanımaktadır. Sirke ve limon kullanılarak batarya rahatlıkla parlatılabilmektedir. Sirkeyi temiz bir beze dökerek bataryayı ovalamak başarılı bir parlatma işlemi için yeterli olacaktır. Bir başka yöntemde limon kullanmaktadır Limon ikiye bölünüp yanlarında biraz daha açılmalar yaparak batarya üzerine ovalama yapılır. Bu şekilde bataryayı parlatmak mümkün olmaktadır. Karbonatta aynı şekilde kullanılarak başarılı bir parlatmanın elde edilmesi mümkün olmaktadır.
Pamuğa sirke döküp 15-20 dakika musluğun üzerinin kapatılması ve sonrasında diş fırçasıyla temizlenmesi önemli bir parlatma işlemidir. Böylelikle batarya nasıl parlatılır? Sorusuna doğal yöntemler ile çözüm bulmuş olduk.
Sıklıkla kullanılan bataryadaki kireçlenme nasıl giderilir? Kireçlenmenin önüne geçmek için armatür yüzeyi gaz veya saf alkol ile nemlendirilmiş bez ile silinmeli ve iyi bir şekilde kurutulmalıdır. Bu işlem maksimum 6 ayda bir yapılmalıdır. Batarya temizliğinde kireç sökücü maddeler kullanılabilir. Krom yüzeyi kireç tutmayı önleyici maddeler ile kaplanarak bataryadaki kireçleme sorunu ortadan kaldırılabilir..
Bütün armatür tesisatını korumak için mutlaka pislik tutucu kullanılmalıdır. Bu armatürün ömrünü artıracaktır.
İşleme başlamadan önce ana vanayı kapattığınızdan emin olun. Bataryalarda salmastra değişikliği için bir adet İngiliz anahtarı veya yıldız tornavida yeterli olacaktır. Batarya başlıklarındaki kırmızı ve mavi kapaklar esnetilerek çıkarılır, ortaya başlıktaki vidalar çıkacaktır. Yıldız tornavida yardımı ile vidaları açıp başlıkları çıkarmalısınız. Salmastrayı ise İngiliz anahtarı ile çıkarın. Salmastrayı veya üzerindeki contayı değiştirerek tekrar contayı ve kapakları kapatarak işlemi tamamlayın.
Adım adım sıralamak gerekirse;
Öncelikle Vanayı kapatın ve Musluğu kontrol edip su gelmediğinden emin olun.
Yeni conta takın ardından musluk göbeğini takın (anahtar yardımıyla) sonra musluk başlığını yerine takın ve ana vanayı tekrar açın.
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili problemleri gönderin cevaplayalım!
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili teklif almak için bize yazın!
Telefon numaranızı bırakın en kısa sürede geri dönüş yapalım!