Peteklerin temizlenmesi soğuk kalan ısınmasını sağlamak için gerekli olan bir temizlik çalışmasıdır. Petek tesisatı temizliği yapılmadığında bazı bölgeler soğuk kalır. Petekler ısıtmadığında birçoğumuz peteklerin havasını alarak ısınmayı umut ederiz. Temizlenmeyen petekler daha az sıcaklık verir. Çünkü peteklerin en alt kısımlarına yapışan tortu ve kireçler, peteğin ısınmasını engeller. Kalorifer tesisatı yıkama işlemi herkesin yapabileceği çalışma değildir.
Petek yıkama adımları
Petek yıkama çalışmalarında ilk olarak kombiyi kapatırız,
Kombi ve tesisat içinde bulunan suyu boşaltma vanasından boşaltırız tesisatta ve peteklerdeki suyu bu şekilde kısmen boşaltmış oluruz,
Daha sonra makinemizi dairede en uygun yerden tesisata bağlarız. Genelde ıslak zemin olan yerler ve sürekli su alabileceğimiz banyolar olur,
Banyoda bulunan petek ve ya havlupan sökülerek aparatlar ile makinemizi tesisata bağlarız,
Tesisat içerisindeki kirli su dışarıya tahliye edilir,
tesisatı kombiden ayrılır ve kombi alt bağlantı kısmında bulunan pislik tutucu filtreyi yerinden sökülür böylelikle kombi ve petek bakımı çalışması tamamlanmış olur.
1.Aşama makinemize su doldurarak rezistansını açıp içinde ki mevcut suyu ısıtıp çalıştırırız. Makine içinde ısıttığı suyu hava ve basınç ile tesisata yollar, açık bıraktığımız uç kısımdan paslı suyun geldiğini görürüz bu çalışma suyu temiz gelene kadar yapılır ortalama 15-20 dk. sürer bu şekilde kaba pisliği temizlemiş oluruz ve 1. aşama tamamlanır.
2.Aşama makinemiz içinde ısıttığı suya 1 litre kimyasal ilaç ilave ederiz ve açık olarak bıraktığımız ucuda makineye bağlayarak makinemizi çalıştırırız. Bu şekilde ilaçlı sıcak suyu bütün tesisat ve peteklerde dolaştırırız bu kimyasal ilaç ile radyatör ve tesisata yapışmış olan tortu ve pisliği sökeriz. Bu çalışmayı yine makine içinde ki temiz su pislenene kadar devam eder. Tesisattaki ve petekte ki bütün tortu pasın söküldüğüne emin oluruz. Bu çalışma yine 20 dk. kadar sürer ve 2. aşama tamamlanır.
Makinemizi bastığı temiz suyun bütün tesisat ve peteklerden dolaşarak temiz bir şekilde geldiğini gördüğümüzde petek ve tesisat temizliği başarı ile yapılmış olur.
3.Aşama durulamadır. Makineye bağladığımız ucu tekrar açıkta bırakır ve makinemizi su ile doldurur kimyasal ilacın petek ve tesisatlardan söktüğü tortu ve pası makinenin bastığı temiz ve sıcak su ile durularız bu işlem makinede verdiğimiz temiz suyun diğer uçtan aynı temizlikte gelene kadar devam ederiz. Bu durulama esnasında bütün petekler kapatılır sadece bir petek açık bırakılır. O petek ve o peteğe giden tesisat temizlenir bu çalışma sırasıyla bütün peteklere de yapılır bu şekilde yapılan son durulama en önemli çalışmadır.
4.Aşama makine tesisattan sökülür ve havlupan ve radyatör tekrar bağlanır. Tesisatımız tekrar kombiye bağlanır ve sökmüş olduğumuz filtre temizlenerek tekrar tesisata takılır.Bütün petekler açık konuma getirilir ve kombiden su basma işlemi yapılır 1.5 bar ayarına kadar su ilave edildikten sonra bütün peteklerden hava purjörü ile teker teker hava alınır. Hava alma esnasında peteklerden 1 su bardağı kadar da su alınır. peteklerden ve tesisatta hava kalmadığından emin olunur.
Bütün peteklerden hava alındıktan sonra kombi su basıncı 1,5 br getirilir ve tesisatımız ısınmaya ve evimizi ısıtmaya hazır hale gelir.
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili problemleri gönderin cevaplayalım!
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili teklif almak için bize yazın!
Telefon numaranızı bırakın en kısa sürede geri dönüş yapalım!