Binaların yapı özelliklerine ve zeminle ilgili yapılan çalışmalara bağlı olarak kimi zaman asansör boşluklarına su dolabilir. Bu amaçla asansör kuyusuna neden su dolar sorusunun yanıtını arayan apartman yöneticileri için üretilecek çözümler günümüz standartlarının oldukça üstünde teknolojilerle başarıya ulaşmaktadır. Boşlukta su birikmesinin temel nedeni olası bir sızıntı durumundan kaynaklanmaktadır. Bu durumun bir diğer olumsuz yönü apartmanda oluşan kanalizasyon kokusudur.
Yapılacak teknik özellikli bir çalışma asansör boşluğuna su doluyor şikayetinin de kısa sürede çözüme ulaşmasını sağlayacaktır. Borular üzerinde pis bir görünüm yaratarak meydana gelen bu sızıntı kimi durumlarda bölgesel koku şikayetini de beraberinde getirebilmektedir. Drenaj borularının uzman ekiplerce döşenmemesi, kanalizasyon borularında beklenmedik bir patlak oluşumu, rögar kuyusunun yeterli bakım süreçlerinin tamamlanmaması veya kaynak suyunun asansör boşluğuna dolumu da asansör boşluğunun bakımını gerekli kılabilmektedir. Bu alanda hizmet veren teknik ekipler gerekli cihaz ölçümleriyle sorunu yerinde tespit etmektedir. Eğer oluşan problem İSKİ tesisatlarında meydana gelmiş ise, durumun en kısa sürede aracı kuruma belirtilmesi ve bu alanda bir rapor yazılması gerekmektedir.
Asansör boşluğundaki suyu tahliye etme Asansör boşluğunda oluşan su birikiminin bir diğer olumsuz yönü, asansörün uzun süreli hizmet dışı kalmasıdır. Bu bakımdan genellikle denize yakın yapılarda gözlemlenen sorun üzerinde çalışmalar gerçekleştirilmeli ve kısa vadede sonuç odaklı çalışma anlayışı benimsenmelidir. Yöntem ve teknik bakımdan deneyimli ekipler asansör boşluğu su izolasyonu için gerçekleştirilen çalışmalarla onarımın mümkün hale gelmesini sağlamaktadır. Karot makinesi adı verilen kuyudan çekilen su, tahliyenin kısa vadede çözüme ulaşması için yeterli olacaktır.
Asansör boşluğundaki suyu tahliye etmek için suyun bir pompa yardımıyla çekilmesi işleminde kullanılacak malzemelerin kalitesi de büyük önem taşımaktadır. Arızanın sürekli hale gelmemesi adına su sızıntısının çekilme süresinde deneyimli uzmanlarla çalışmak gereklidir. Su tahliyesinin motor aracılığıyla gerçekleştirilmesi yeni bir problemi daha beraberinde getirecektir. Bu nedenle bilinen en temel yöntem teknolojik cihazlar vasıtasıyla sızıntının kalıcı olarak engellenmesini sağlamaktır.
Asansör boşluğuna akan su için, su tesisatı borusunda hasar tespiti yapan firmalar tercih edilmelidir. Apartmanda su kaçıran boruyu robotla belirleyen usta bulmak zor olabilir. Fakat Tufan Tesisat ihtiyacınızı karşılayabilecek cihaz ve ekiplere sahiptir.
Binalarda su sızıntısı probleminin olması halinde zorunlu olarak yaptırılması gereken asansör boşluğu su yalıtımı suyun meydana geldiği yönün aksine kalıcı bir izolasyon işlemi gerçekleşmektedir. Kristal içerikli malzemelerin beton üzerine uygulandığı, çatlaklarda su sızıntısını önleyen ve suyun betondaki tahribatını azaltan bu yöntem osmoz tekniği olarak bilinmektedir. Bu teknik süreç çerçevesinde olumlu sonuçlar doğurmakta, kristalin beton üzerindeki etkisi yeni bir sızıntı tehlikesini en aza indirmektedir. İşlem sürecinde tercih edilen malzemelerin kalitesi demir yapıları güçlendirmekle birlikte garantili su tahliyesini de mümkün hale getirir.
Problemin oluşum sürecinden sonra asansör boşluğuna gelen su nasıl tahliye edilir sorusunun bir yanıtı olarak betonarme yapılarda hasar ortadan kaldırılmakta, risk faktörlerinin oluşum süreçleri minimum düzeye düşürülmektedir. Alanda yapılan ölçümler hasarının boyutunu ve bu hasar çerçevesinde kullanılacak malzemelerin neler olması gerektiğini belirgin hale getirmektedir. Su içerisinde ilerleyen malzemelerin çatlakları tıkayan yapısı bu alandaki faaliyetlerin kalıcılığı bakımından da büyük önem taşımaktadır. Yalıtımın kalıcı bir çözüme ulaşabilmesi ve yeni bir sorunu doğurmaması adına yürütülen çalışmalarda güven ve verimlilik esastır. Apartman boşluğu izolasyonu bu sorunun önüne geçmekte, suyun en kısa sürede kurutulmasında mümkün hale getirecek uygulama süreçleri barındırmaktadır.
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili problemleri gönderin cevaplayalım!
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili teklif almak için bize yazın!
Telefon numaranızı bırakın en kısa sürede geri dönüş yapalım!
Yorumlar (2)
Merhabalar asansör kuyuları temel hizasından düşük seviyede oldugu için binanın çevresindeki yağmur suları ilk önce o noktalara dolar müteahitler dış izolasyona önem vermedikleri için bu problem çok olur asansör kuyularında sonradan yapılan izolasyon çözüm değildir enjeksiyon diye bir çözüm var oda kg olarak uygulandığı için fiyatı yüksektir enjeksiyondan başka bir çözüm yok var diye farklı uygulamalar yapıyorlar al parayı bas git çözüm yok enjeksiyon düzgün uygulanırsa inanın % 100 çözüm elde edersiniz beton olan her yerde enjeksiyon uygulaması kesin çözümdür
Asansör bpşluğuna su dolmaktadır sukun kaynağıbı bulup problemi çözmede yardımcı olabilirmisiniz