Soğuk kış günlerinde başımıza gelecek nadir problemlerden gözükse de kışın hava şartlarında muhtemel başımıza dert açabilecek talihsiz olaydır. Donan su tesisatı borusunu açmak bir o kadar zor veya kolay olabilir. Havanın birden soğumasıyla – derecelere düşmesi ve suyun uzun süre akıtılmadığı durumlarda suyun donması kaçınılmazdır.
Çoğunlukla suyun buz halini alıp donma haline dönüşmesi ufacık bir rüzgar esintisinden dolayıda olabilir. Bir noktada başlayan suyun donması sadece kısa mesafelerde kalmaz tıpkı elektrik iletkenliği gibi hızla bütün tesisattaki suyun donmasını sağlar. Tesisat duvarın içinde olduğu için donmuş suyun erimesini sağlamak da uzun sürebilir.
Suyun donmasını engellemek için basit ama etkili yöntemlerden birisi olan, suyu daimi olarak belli aralıklarla akmasını sağlamak su tesisatı borusunun donmasını önleyebilir. En fazla donmaya müsait olan tesisat ise demir tesisattır. Plastik borular donmaya biraz daha dirençlidir.
Demir tesisatın yerine donmaya plastik tesisat döşenmesi suyun donmasını geciktirir
Suyun belirli aralıklarla akıtılması suyun devamlılığı için gereklidir.
Binanın yalıtımı yapılması boruların donmasını engelleyecektir.
Tesisattaki su donduğunda ilk denenmesi gereken yöntem musluğa fön makinesi tutularak tesisattaki donmuş suyun erimesini sağlamaktır. Fön makinesi yöntemiyle sadece musluk kısmında oluşan buzlanma eriyecektir.
Musluk sökülür ve içerisine olabildiğince sofra tuzu dökülür ve donan suyun erimesi beklenir, bu işlem sonucunda tesisattaki donan suyun erimesi 1 saat veya 24 saat içerisinde suyun normal akışına dönmesi gerekir.
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili problemleri gönderin cevaplayalım!
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili teklif almak için bize yazın!
Telefon numaranızı bırakın en kısa sürede geri dönüş yapalım!