Radyatör seçiminde ve yerleşiminde dikkat edilmesi dikkat edilmesi gereken sorular ile ilgili acizane bildiğimiz bilgileri sizler ile paylaşmak istedim. Umarım yardımcı olabiliriz.
1- Radyatör uzunluğunda 600 lük radyatör için mümkün mertebe 2 metreyi geçmemeye çalışın. 2 mt. geçmesi durumunda toplam radyatör uzunluğunu 2 ye bölün. Çünkü kılıflı boru kullanıyor iseniz boru çapı küçük olduğu için yeterli kapasitede sıcak su gelmediği için radyatörün verimi düşecektir.
2- Radyatör verimini etkileyen diğer bir faktörde radyatörün montaj yeri. Radyatör eğer koltuk arkası, perde arkasında kalıyor ise radyatör uzunluğunu %20-%30 oranında artırın. Detaylı bilgi kalorifer tesisatı kitabından temin edebilirsiniz.
3- Radyatör yerleşiminde yeterli mesafe yok ise standart üretim olan 900 lük radyatör kullanmaya çalışın. Standart ürün olduğu için temin ve fiyat konusunda uygun olacaktır. Tesisat kılıflı boru ile yapıldı ise radyatör genişliğini 1 mt. fazla yapmamaya çalışın.
4-Alurat kalorifer peteklerinide tercih edebilirsiniz. Çünkü hem ince olmasıyla yer kaplamayacaktır hem de üretim aşamasında kullanılan ham maddesi aluminyum olduğu için çabuk ısınıp geç soğumaktadır. Yerden ısıtma tesisatlarında genellikle alurat petekler ediliyor.
5-Bundan 20 yıl öncesine kadar çok aktif kullanılan şuanda okul,hastane,devlet daireleri gibi yerlerde halen kulllanılmaya devam eden eski tip döküm dilimli peteklerde tercih edilebilir. Bu peteklerin iç kısımında su hazne delikleri, panel peteklere göre daha geniş olduğu için su silkülasyonu çok daha hızlı yapılır ve ısınma derecesi diğer kalorifer peteklerine göre daha yoğun olur.
6-Tabii bu yukarıda belirttiğimiz bütün kalorifer petek özellikleri her yıl petek temizliği ve kalorifer tesisat temizliği yaptırıldığında çok daha fazla ısınmamızı ve panel radyatörlerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili problemleri gönderin cevaplayalım!
Eviniz veya İşyeriniz ile ilgili teklif almak için bize yazın!
Telefon numaranızı bırakın en kısa sürede geri dönüş yapalım!